دانلود گزارش کارآموزی فورجينگ و تكنولوژي آن
دسته بندي :
پروژه های کارآموزی »
رشته مواد و متالوژی و معدن (کارآموزی_و_گزارشات)
دانلود گزارش کارآموزی فورجينگ و تكنولوژي آن
این تحقیق با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است و همچنین آماده پرینت می باشد
خلاصه و فهرست کلی:
فصل اول
صنعت فورج
فرم و شكل دهي فلزات گداخته يا تحت فشار قرار دادن آنها، توسط قالبهاي فورج و يا پرسهاي هيدروليكي يا پنوماتيك و يا پتكهاي ضربهاي را صنعت فورجينگ مينامند.
اكثر قطعات صنعتي در صنايع مهم مانند ماشينسازي، خودروسازي و صنايع نظاميبا روش فورج تهيه ميشوند. عمليات فورج قطعات را ميتوان با استفاده از پتكهاي تمام اتوماتيك و پيشرفته كه قادر است تعداد ضربات لازم و ارتفاع صحيح هر ضربه را كنترل و تنظم نمايد، تعيين نمود.
در روش فورجينگ (آهنگري) مواد كار با قابليت كوره كري، و در حالت گداخته، فرم لازم را ميگيرند. اين قطعات داراي مقاومت و استحكام بيشتري نسبت به قطعات مشابه ماشينكاري شده هستند. زيرا در پروسهي آهنگري مواد اوليه قطعات به هم فشرده شده و قعطات مهميمانند ميل لنگها، دسته پيستونها، آچارها و . . . ساخته ميشوند. از قابليتهاي روش فورج در توليد فرآورههاي صنعتي ميتوان به كاهش هزينه و انبوهي توليد و از معايب اين روش به كمتر دقيق بودن قطعات توليد شده اشاره كرد. اكثر قلزات چكشخوار مانند فولادها، و آلياژهاي مس، آلياژهاي آلومينيوم و . . . قابليت عمليات آهنگري را دانرد. چدن خاكستري جزء فلزاتي است كه خاصيت آهنگري نداشته، زيرا امكان شكستگي در آن وجود دارد.
قابليت كورهكاري و فورج قطعات فولادي؟، به مواد آلياژي موجود در آن ها بستگي دارد. هر چه مقدار كربن فولادها كمتر باشد، ميتوان حرارت شروع آهنگري را افزايش داد.
در پروسهي فورجينگ با افزايش مدقار كربن در فلزات، از قابليت فرم گيري و آهنگري آنها كاسته ميشود. همچنين فولادهايي براي عمليات فورج مناسب ميباشند كه مقدار فسفر و گوگرد آنها از 1% بيشتر نباشد و اگر مقدار گوگرد در وفلاد زياد باشد باعث ايجاد شكستگي و تركهايي بر رئي فولاد گداخته ميگردد. در ساخت قالبهاي فورج از روشهاي جديد تكنولوژي ماشينكاري و اسپارك استفاده ميكنند، به اين شكل كه ابتدا محفظهي قالبهاي فورج را با روش سنتي ماشينكاري ميكنند و اندازهي نهايي را با ساختن الكترودهاي مسي كه شكل و ابعاد دقيق قطعه كار است، با عمليات اسپارك اورژن انجام ميدهند. البته مدلهاي مسي (الكترودها) با روش كپي كاري گرافيت روي دستگه سه بعدي كپي ساز طراحي و ساخته ميشوند كه در بخشهاي بعدي كتاب مورد بحث قرار ميگيرد. در طراحي و ساخت قالبهاي فورج بايد به قدرت بولكها، اسكلت قالبهاي فورج، با توجه به فشار بالا، و مدقار تناژ لازم و نيرويي كه براي توليد به كار ميرود، توجه نمود. بلوكها و ساختمان قالب بايد توانايي تحمل فشارهاي عمودي (فشارهاي پرسي) و فشارهاي جانبي (عكسالعمل داخلي قالب ) را داشته باشند و در به كارگيري فولادهاي آلياژي با استفاده از جداول فولادها ، بهترين انتخاب را انجام داد.
• اصول طراحي قالبهاي فورج
قالبهاي فورج با استفاده از تكنولوژي پيشرفته و محاسبات دقيق و به كارگيري نرم افزارها و تجارب كاربردي طراحي ميشوند.
خاصيت تغيير فرم پذيري قطعات فلزي بر اثر حرارت، فشار و ضربهي قابليت فورجينگ آنها ميباشد. فلزاتي مانند فولادها، آلياژهاي مس، آلومينيوم و غيره خصيت اين شكلپذيري در پروسهي فورجينگ (آهنگري) را دارند. قطعات فورج كورهكاري شده، داراي كيفيت و قدرت بيشتري هستند. در طراحي قالبهاي فورج، خواص فيزيكي، تكنولوژيكي، قابليتهاي آهنگري و كوره كاري فلزات كه تعيين كننده هستند، بايد در نظر گرفته شوند.
طراح قالبهاي فورج براي پتككاري آلياژهاي مقاوم در برابر دما، بايد توجه ويژهاي نسبت به طرح مواد قالب و عمليات ماشينكاري و قالب سازي داشته باشد و در پروسهي پتك كاري آلياژها، قالبهاي فورج بايد داراي مقاومت، تحمل حرارت بالا و استحكام لازم باشند.
در طراحي قالبهاي فورج، نيازي نيست حفرههاي قالب از حفرههايي كه براي پتككاري همان شكل از فولاد استفاده ميشود، متفاوت باشد. به خاطر لزوم نيروي بيشتر براي پتككاري آلياژهاي ضد حرارت بايد توجه بيشتري به نيروي قالب به منظور جلوگيري از شكستگي معطوف شود. قالبهاي اصلي بايد ضخيمتر باشند. يا تعداد فرورفتگيهايشان كمتر باشد. براي قالبهاي بسيار عميق بايد از حلقههاي تكيهگاه استفاده شود تا از شكستن قالب جلوگير كند.
آلياژهاي آهندار در قالبهايي ريخته ميشوند كه قبلاً براي قالب گرفتن همان شكل از فولاد Forged steel آهنگري شده استفاده ميشد. براي پتك كاري آلياژهاي نيكلدار، از قالبهاييي كه قبلاً براي فورج فولاد به كار رفته است استفاده نميشود. اين آلياژها نيازمند قالبهايي كه قبلاً براي فورج فولاد به كار رفته است استفاده نميشود. اين آلياژها نيازمند قالبهاي قويتر هستند. در طراحي و ساخت قالبهاي فورج، كاربرد مستمر و طول عمر قالب يك مشكل بزرگ در پتككاري آلياژهاي ضد حرارت است و اغلب قالبها بايد بعد از كوبيدن حدود 400 قطعه مودد بازسازي قرار گيرند. در مقابل، اگر فولاد كربن به همان شكل ريخته شده باشد قالب ها عموماً قبلاز بازسازي اصلي قادر به توليد 10000 تا 20000 قطعه، پتك كاري خواهند بود. اين تفاوت مربوط به نيروي بيشتر آلياژهاي ضد حرارت در دماي بالا و تلرانس نزديكتري است كه معمولاً براي پتككاري آلياژهاي ضد حرارت لازم است. در نتيجه هر گونه تلاشي صورت ميگيرد تا انتخاب مواد قالب درست و سختي و استحكام آن براي طول عمر قالب بيشتر باشد.
اكثر قالبها براي پتككاري توسط چكش و ماشينهاي پرس از فولاد ابزراي گرم كاري (Hot-work) مانند H13 و H12 و AISI H11 ساخته شدهاند. ايدهآلترين طول عمر قالب از قالبهايي به دست ميآيد كه در اثر عمليات حرارتي صحيح درست شدهاند و به حداكثر ممكن سختي رسيدهاند. گر چه گاهي سختي بايد فداي قدرت شود و از احتمال شكستگي قبل از درست شدن قالب جلوگيري شود. براي مثال، در قالبگيري پردههاي توربين در يك پرس مكانيكي، سختي قالب فوق ممكن است از HRC 56-47 باشد. براي پتككاريهايي كه از حداقل سختي برخومردارند قالب زير در HRC 56-53 در مقابل حرارت عمل آورده ميشوند و با افزايش شدت ضربه، ميزان سختي قالبها كاهش مييابد. براي پتككاري در حداكثر سختي حدود HRC 49-47 استفاده ميشود.
در طراحي قالبهاي لغزشي بايد فرآيند پروسهاي پتككاري پرچ گرم مورد بررسي دقيق قرار گيرد. فرآيند پتك كاري پرچ گرم تنها محدود به س يا ته ميله نيست. به وسيلهي اين كار ميتوان مواد را براي پهنسازي در هر نقطه در طول ميله جمع كرد. اين شيوه بخصوص پهنسازي كه ميتواند روي ميلههاي گرد يا كتابي صورت يگرد نيازمند ابزار ويژهاي به شكل قالبهاي لغزشي است. اين قالبها درچارچوب گيره قالب قرار ميگيرند.
يك نمونه از ترتيب قرارگيري قالب لغزشي در شكل 1-21 آورده شده است. با اين روش يكي از قالبهاي متحرك به طرف قالب ثابت كه قطعه كار را نگه داشته حركت ميكند. كوبه (Ram) (قسمتي از پرس كه قسمت بالايي قالب به آن بسته ميشود) به آن ميخورد و دو قسمت قالب را به درون و هب طرف مقابل دسته حديده فشار ميدهد تا به اين ترتيب عمل پرچكاري (پهنسازي) انجام گيرد. عمل لغزش با پشتيباني قالب توس يك قطعه برنجي، تسهيل ميشود. قالبهاي لغزشي توسط فنر يا كار گذاشتن يك قطعه جديد درون پرچ كننده جمع ميشوند.
این فایل شامل : صفحه نخست ، فهرست مطالب و متن اصلی می باشد که با فرمت ( word ) در اختیار شما قرار می گیرد.
(فایل دارای عکس و قابل ویرایش است )
تعداد صفحات : 46