ادبيات تحقيق و مباني نظري بررسي تطبيقي روش‌هاي موجود تجزيه و تحليل مالي

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته حسابداری (آموزش_و_پژوهش)

ادبیات و مبانی نظری بررسي تطبيقي روش‌هاي موجود تجزيه و تحليل مالي ( برگرفته از تحقیق و پژوهش  ارشد مدیریت مالی ) به همراه منابع و مواخذ تحقیق

فایل اصلی   :  Word 

تعداد کل صفحات :  26 صفحه +3صفحه منابع

حجم فایل zip : 45k

 

فهرست مطالب به شرح زیر می باشد :

مقدمه

مفهوم تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي

آشنايي با تاريخچه تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي از طريق نسبت‌ها

صورت‌هاي مالي و نقش آن در گزارش‌گري

خصوصيات كيفي اطلاعات حسابداري

نيازهاي استفاده‌كنندگان از اطلاعات مالي

مراحل و فنون تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي

كاربرد فنون تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي

نسبت‌هاي مالي و طبقه‌بندي آنها

نارسائي‌ها و محدوديت‌هاي تجزيه وتحليل‌نسبت‌هاي مالي

روش‌هاي‌متداول‌تجزيه‌و‌تحليل‌صورت‌هاي‌مالي‌

پيشينه تحقيق

فهرست منابع فارسي 

فهرست منابع فارسي      

 

 

مقدمه

تجزيه و تحليل مالي يكي از شناخته شده‌ترين ابزارهاي مديريت مالي محسوب مي‌شود . مديران و برنامه‌ريزان واحدهاي تجاري با بررسي اطلاعات منعكس در صورت‌هاي مالي و تجزيه و تحليل آن شمايي كلي از عملكرد واحد تجاري به دست مي‌آورند . در اين راستا با بررسي وضعيت موجود برنامه‌هاي بلندمدت و استراتژيك واحد تجاري تهيه مي‌گردد . اين امر باعث مي‌شود تا ضمن شناسايي نقاط قوت و ضعف با اتخاذ راهبردهاي شايسته ، موجبات بهينه‌سازي فعاليت‌ها و به‌دنبال آن بهره‌‌جويي قابل قبول از سرمايه‌گذاري‌هاي انجام شده و نهايتاً حداكثر كردن ثروت سهام‌داران را فراهم آورند .

امروزه تجزيه وتحليل نسبت‌هاي‌مالي ابزارمناسبي براي ارزيابي‌عملكردمديريت ، تجزيه و تحليل وضعيت اعتباري و غيره محسوب مي‌گردد . اين نسبت‌ها از جانب گروه‌هاي مختلف استفاده‌كنندگان نظير سرمايه‌گذاران ، اعتبار دهندگان ، مديران ، كارگزاران دولتي ، تحليل‌گران و مشاوران مالي مورد استفاده و تجزيه و تحليل قرار مي‌گيرد .

تجزيه و تحليل نسبت‌هاي مالي موجب عمق بخشيدن ديدگاه استفاده‌كنندگان مي‌گردد . استفاده‌كنندگان صورت‌هاي مالي با تجزيه و تحليل نسبت‌هاي مالي براي تشخيص ارتباط بين اقلام مندرج در اين صورت ها و ارزيابي وضعيت واحد تجاري به نحوه گسترده‌اي استفاده مي‌نمايند . براين اساس تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي مي‌تواند زمينه لازم را براي شناسايي مشكلات پيش‌روي شركت‌ها و راه‌گشاي بسياري از تصميم‌گيري‌ها باشد .

 تجزيه و تحليل نسبت‌ها براي واحدهاي تجاري مختلف از نقش حساسي برخوردار است . زيرا اگر واحدي از عملكرد گذشته ، حال و چشم‌انداز آينده و همچنين نقاط قوت و ضعف و جايگاه خويش در مقايسه با ساير واحدهاي تجاري در صنعت آگاهي نداشته باشد و نتواند با بهينه‌سازي منابع و فعاليت‌ها بر مسائل و مشكلات موجود در ساختار مالي و سازماني خويش چيره شود ، در پاسخ‌گويي به نيازهاي محيطي و تأمين اهداف واحد تجاري و سهام‌داران ناتوان و ادامه فعاليت و حيات آن نيز ديري نخواهد پائيد .

از اين‌رو در اين فصل به بررسي تاريخچه و پيشينه تجزيه و تحليل مالي و مباني نظري موضوع تحقيق پرداخته خواهد شد .

مفهوم تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي

صاحب‌نظران و انديشمندان مديريت مالي ، تعاريف گوناگوني از تجريه و تحليل صورت‌هاي مالي ارائه نموده‌اند . برخي از اين تعاريف عبارتند از :

” ضرورت تفسير صورت‌هاي مالي به‌نحوي كه نياز استفاده‌كنندگان مختلف از صورت‌هاي مالي را برآورد به پيدايش و توسعه روش‌ها و فنوني انجاميده كه روابط بين ارقام مندرج در صورت‌هاي مالي را تعيين و امكان مقايسه ، تعبير و تفسير آنها را فراهم كرده است . مجموعه اين روشها و فنون كه در جريان پيشرفت حسابداري در پاسخ به نيازهاي فزاينده به اطلاعات مالي ابداع ، توسعه و تكامل يافته است تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي ناميده مي‌شود . هدف از آن ارزيابي گذشته واحد تجاري به ويژه چگونگي‌سودآوري‌،كارآيي، نقدينگي و امكان واريز بدهي‌هاي آن از يكسو و فراهم آوردن‌اطلاعات‌لازم‌براي‌طرح‌ريزي‌عمليات‌آينده‌از سوي‌ديگراست“.(اكبري،1378،ص الف)

” تجزيه و تحليل مالي ابزاري براي شناخت و ارزيابي عملكرد مالي گذشته ، جاري و پيش‌بيني وضعيت آينده شركت است و معمولاً شامل تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي و جريان نقدي آن مي‌شود “ . ( مدرس و عبدا...‌زاده ، 1380 ، ص16)

” تجزيه و تحليل مالي تجديد طبقه‌بندي و تلخيص مجدد اطلاعات مندرج در صورت‌هاي مالي به منظور تشخيص ارتباطات بين اقلام اصلي صورت حساب‌ها و تعيين روندهاي آنها در طي ساليان متمادي مي باشد“.( Foulk , 1972 )

” تجزيه و تحليل صورت هاي مالي باعث مي‌شود مديران شركت‌ها ، صاحبان سرمايه ، وام‌دهندگان و سرمايه‌گذاران بتوانند از وضع مالي حال و آينده شركت‌هاي سهامي‌موردنظرخودآگاه‌شوندودرباره‌آن‌قضاوت‌كنند.درسايه‌همين‌تجزيه‌و تحليل صورت‌هاي

مالي است كه عده‌اي به عملكردهاي آينده برخي از شركت‌هاي سهامي دل مي‌بندند “ .    ( نوو ، ترجمه جهانخاني و پارسائيان ، 1375 ، ص33 )

واژه تجزيه و تحليل در ارتباط تنگاتنگي با واژه تفسير مي‌باشد ، ليكن اين دو مترادف هم نيستند . تفسير عبارت است از فرآيند دستيابي به عقيده و نتايجي در مورد فعاليت‌هاي واحد تجاري براساس تجزيه و تحليل‌هاي انجام شده ، بدين‌ترتيب تفسير مسبوق بر تجزيه و تحليل و حاصل آن است . بنابر آنچه بيان گرديد تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي عبارت از فرآيند علت‌يابي و بيان كمي ارتباطات اساسي بين اقلام مختلف صورت‌هاي مالي مي‌باشد كه نتايج حاصل از آن به‌عنوان مبنايي در تصميم‌گيري بكار مي‌رود .

بخش عمده‌اي از تجزيه و تحليل صورت‌هاي مالي و مرسوم‌ترين فنون آن تجزيه و تحليل نسبت‌هاي مالي مي‌باشد .

 

 

                                            منابع انگليسي

 

1.Beaver.W.H, “Financial Ratios as predicators of failure, Empirical

 Research in Accounting selected studies” ,supplement to journal of  accounting reserch,1966.

2.Belkaoui, Ahmed, “Accounting theory”, 1st. Ed. New york: Harcourt , Bracej , vanovich , 1985 .

3. Churchill, G.N, jr, “Marketing Research: Methodological Foundation”, 1st. ed. Hinsdalc, IL: The Drydenpress.1976.

4.Foulk,Roy A , “ Practical financial statement Analysis” ,
Mc Graw- Hill Book Company, 1972 .

5. Helfert, Erich.A, “Techniques in Financial Analysis”, 6Th. ed. Irwin: 1987.

6.Horrigan.j, ”A short History of Financial Ratios Analysis”, Accounting Reviw, 1968. 

7. Sellitz, C., L. J. Wrightsman  and S.W.Cook , “Research Methods in Social Relations” , 3rd ed. , Newyork : Holt,Rinehart and Winston , 1976 .

8. Oppen heim, A.N, “Questionnaire Design and Attitude Measurement”, Newyork: Basic Books, 1966.

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته حسابداری (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 960 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:

فرمت فایل اصلی: DOC

تعداد صفحات: 29

حجم فایل:44 کیلوبایت

 قیمت: 25,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل