فایل بررسی اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتردوپترولی، کلروفرمی، اتیل استاتی

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)
این پایان نامه در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد

 

شرح مختصر: persicaیکی از گیاهان تیرهLamiaceae ( نعنا) می باشد که در طب سنتی از جوشانده بخش هوایی آن برای درمان مالاریا، کاهش قند خون و کاهش فشار خون و رفع تب اس تفاده می گردد. نام این گیاه در فرهنگ فارسی " گلدر" می باشد. این جنس در ایران ۳گونه گیاه علفی چند ساله دارد: Otostegia aucheri, Otostegia michauxii, Otostegia persica که از بین این ۳ گونه، O.persicaوO.michauxiآندمیک ایران میباشند. عمده ترین ترکیباتی که در این گیاه مورد مطالعه قرار گرفته اند ،دی ترپنوییدها بوده است. اثرات درمانی جالب توجهی از این گیاه گزارش شده است که از آنجمله میتوان به اثر آنتی اکسیدان ، اثر آنتی گلایکیشن ، کاهش قند خون ، اثر بر سندرم محرومیت از مورفین ، اثز آنتی باکتریال قابل توجه و قابلیت مهار آنزیم استیل کولین استراز اشاره کرد.  

 

فهرست مطالب

 

عنوان صفحه

خلاصه فارسی ................................................................................................................................................................................ 1

 

 

فصل اول :کلیات

 

 

1-1.ضرورت و اهمیت موضوع .................................................................................................................................................... 4

 

1-2.بیان مسئله................................................................................................................................................................................. 4

 

1-3.هدف اصلی................................................................................................................................................................................ 5

 

 

فصل دوم :بررسی متون و مطالعات دیگران در این زمینه

 

بخش اول :کلیات گیاه شناسی

 

 

2-1-1.اختصاصات تیره نعنائیان................................................................................................................................................. 8

 

2-1-2.رده بندی گیاه Otostegia persica................................................................................................................. 10

 

2-1-3.جنس Otostegia....................................................................................................................................................... 11

 

2-1-4.گونه persica ................................................................................................................................................................ 11

 

2-1-5.رویشگاه گونه persica .............................................................................................................................................. 12

 

2-1-6.اثرفارماکولوژیک و بیولوژیک جنس Otostegia ............................................................................................. 12

 

2-1-7.موارد استعمال جنس Otostegia ........................................................................................................................ 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بخش دوم :مراحل تهیه عصاره گیاهی

2-2-1.تعریف عصاره .................................................................................................................................................................... 16

 

2-2-2.عصاره گیری....................................................................................................................................................................... 16

 

2-2-3.روش های عصاره گیری ............................................................................................................................................... 16

 

2-2-3-1.روش خیساندن............................................................................................................................................................ 16

 

2-2-3-2.روش پرکولاسیون...................................................................................................................................................... 17

 

2-2-3-3.انتخاب حلال مناسب.............................................................................................................................................. 18

 

2-2-3-4.مزایای پرکولاسیون................................................................................................................................................. 19

 

2-2-3-5.روش خیساندن با حرارت ملایم .......................................................................................................................... 19

 

2-2-3-6.روش دم کردن ........................................................................................................................................................... 19

 

2-2-3-7.روش جوشاندن .......................................................................................................................................................... 20

 

2-2-4.روش های مختلف تغلیظ عصاره ............................................................................................................................... 20

 

2-2-4-1.تقطیر در خلا............................................................................................................................................................... 20

 

2-2-4-2.لیو فیلیزاسیون ........................................................................................................................................................... 20

 

2-2-4-3.حرارت مستقیم ......................................................................................................................................................... 21

 

 

 

بخش سوم :کلیات قارچ شناسی

 

 

2-3-1. خصوصیات قارچ ها........................................................................................................................................................ 23

 

2-3-2.تولید مثل قارچ ها .......................................................................................................................................................... 24

 

2-3-2-1.تولید مثل غیر جنسی ............................................................................................................................................ 24

 

2-3-2-2.تولید مثل جنسی ..................................................................................................................................................... 25

 

2-3-3.ساختمان پیکری قارچ ها ............................................................................................................................................ 25

 

2-3-4.شرایط لازم رشد قارچ ها ............................................................................................................................................. 26

 

2-3-5.قارچ های مورد بررسی در این تحقیق .................................................................................................................... 27

 

2-3-5-1.جنس میکروسپوریوم(Microsporum.......................................................................................................... 27

 

2-3-5-1-1.میکروسپوروم کانیس (M. canis) ........................................................................................................... 27

 

2-3-5-1-2.میکروسپوروم جیپسئوم (M .gypseum................................................................................................. 28

 

2-3-5-2.جنس ترایکوفایتون ( Trichophytom ) .................................................................................................. 29

 

2-3-5-2-1.ترایکوفایتون منتاگروفایتیس (T.mentagrophaytes )................................................................ 29

 

2-3-5-2-2.ترایکوفایتون روبروم(T .rubrum) ............................................................................................................ 30

 

2-3-5-2-3.ترایکوفایتون وروکوزوم(T. vorrocosum,)........................................................................................... 30

 

2-3-5-3. جنس اپیدرموفایتون (Epidermophyton) ........................................................................................... 31

 

2-3-5-3-1.اپیدرموفایتون فلوکوزوم((E.floccosum .............................................................................................. 31

 

2-3-5-4.جنس آسپرژیلوس( Aspergillus) ........................................................................................................... 31

 

2-3-5-4-1.آسپرژیلوس فومیگاتوس (Aspergillus fumigates)................................................................... 32

 

2-3-5-4-2.آسپرژیلوس فلاووس (Aspergillus fumigates) ......................................................................... 32

 

2-3-5-5.کاندیداالبیکنس (Candida albicans....................................................................................................... 32

 

 

بخش چهارم: بیماری هایقارچی

 

 

2-4-1.اکتساب عفونت‌های قارچ.............................................................................................................................................. 34

 

2-4-2.انواع بیماری‌های قارچی حاصل ازقارچ های مورد نظر...................................................................................... 34

 

2-4-2-1.بیماری قارچی گوش خارجی ............................................................................................................................... 35

 

2-4-2-2.بیماری قارچی جلدی............................................................................................................................................... 36

 

2-4-2-3.آسپرژیلوزیس .............................................................................................................................................................. 41

 

2-4-2-3-1.آسپرژیلوزیس آلرژیک.......................................................................................................................................... 42

 

2-4-2-3-2.آسپرژیلوما یا آسپرژیلوزیس کلنیزه............................................................................................................... 42

 

2-4-2-3.آسپرژیلوزیس مهاجم................................................................................................................................................ 43

 

2-4-2-4.کاندیدیازیس................................................................................................................................................................ 43

 

2-4-2-4-1.عفونت‌های مخاطی.............................................................................................................................................. 44

 

2-4-2-4-2.بیماری‌های جلدی................................................................................................................................................ 44

 

2-4-2-4-3.بیماری‌های سیستمیک ..................................................................................................................................... 44

 

بخش پنجم:روش های بررسی عوامل ضد قارچی

 

 

2-5.روش‌های اندازه‌گیری عوامل ضدقارچی........................................................................................................................ 47

 

2-5-1.عوامل مؤثر بر رشد میکروارگانیسم‌ها...................................................................................................................... 47

 

2-5-1-1.محیط کشت ............................................................................................................................................................... 47

 

2-5-2-2.عوامل مؤثر در کشت .............................................................................................................................................. 47

 

2-5-2-3. مقدار قارچ................................................................................................................................................................... 48

 

2-5-2-4. دما.................................................................................................................................................................................. 48

 

2-5-2-5 .اکسیژن......................................................................................................................................................................... 48

 

2-5-3.ارزیابی ترکیبات ضد قارچی......................................................................................................................................... 49

 

2-5-3-1.روش رقیق‌سازی.......................................................................................................................................................... 49

 

2-5-3-1.روش لوله........................................................................................................................................................................ 49

 

2-5-3-2.روش پلیت با استفاده از محیط جامد................................................................................................................ 49

 

2-5-3-1-3. روش گرادیانت پلیت.......................................................................................................................................... 50

 

2-5-3-2.روش کدورت سنجی................................................................................................................................................. 50

 

2-5-3-3.روش انتشار................................................................................................................................................................... 51

 

2-5-3-3-1.انتشار عمودی........................................................................................................................................................ 51

 

2-5-3-3-1.انتشار افقی.............................................................................................................................................................. 51

 

2-5-4 .عوامل مؤثر در اندازه‌گیری به روش انتشار ......................................................................................................... 54

 

2-5-4-1.آگار ................................................................................................................................................................................. 54

 

2-5-4-2. pHآگار و محلول مورد اندازه‌گیری.................................................................................................................. 55

 

2-5-4-3. شرایط کشت در گرم‌خانه...................................................................................................................................... 56

 

2-5-4-4. طرز قرار دادن میکروارگانیسم‌هاروی اگار....................................................................................................... 56

 

2-5-4-5.ماده مورد اندازه‌گیری............................................................................................................................................... 57

 

2-5-4-6.هاله‌های رشد و عدم رشد ...................................................................................................................................... 57

 

2-5-5. صحت نتایج حاصل ....................................................................................................................................................... 58

 

2-5-6. محاسن و معایب روش انتشار ................................................................................................................................... 58

 

2-5-7.حداقل غلظت مهاری .................................................................................................................................................... 59

 

2-5-8.روش‌های تعیین MIC ................................................................................................................................................. 59

 

2-5-9.عوامل مؤثر در تعیین MIC...................................................................................................................................... 59

 

 

 

فصل سوم :مواد و روش ها

 

 

بخش اول :کارهای مقدماتی

 

 

3-1-1.مواد و وسایل آزمایش ................................................................................................................................................. 63

 

3-1-2.جمع‌آوری گیاه.................................................................................................................................................................. 64

 

3-1-3. خشک کردن.................................................................................................................................................................... 64

 

3-1-4.پودر کردن ........................................................................................................................................................................ 64

 

3-1-5.پرکولاسیون....................................................................................................................................................................... 64

 

3-1-6.تغلیظ عصاره‌های تهیه شده توسط دستگاه........................................................................................................... 65

 

 

بخش دوم:کشت قارچ

 

 

3-2-1.تهیه غلظت‌های مورد نیاز از عصاره گیاه................................................................................................................ 67

 

3-2-2.تهیه محیط کشت............................................................................................................................................................ 67

 

3-2-2-1.روش چاهک.................................................................................................................................................................. 67

 

3-2-2-2.کشت قارچ.................................................................................................................................................................... 68

 

3-2-2-3.روش اختلاط عصاره و محیط کشت.................................................................................................................... 68

 

3-2-2-3. روش تهیه سوسپاسیون قارچ و عصاره گیاهی ....................................................................... 68

 

3-2-4.کنترل + ............................................................................................................................................................................. 68

 

3-2-5.کنترل – ............................................................................................................................................................................ 68

 

فصل چهارم:نتایج

 

 

1-4.مشاهد پلیت ها بعد از کشت قارچ ها........................................................................................................................... 70

 

فصل پنجم :بحث و نتیجه گیری

 

 

1-5.بحث و نتیجه گیری.............................................................................................................................................................. 73

 

2-5.پیشنهادها ............................................................................................................................................................................... 74

 

خلاصه انگلیسی .......................................................................................................................................................................... 75

 

فهرست منابع................................................................................................................................................................................. 76

 

ضمائم.................................................................................................................................................................................................. 80

 

 

 

 

 

 

 

فهرست جداول

 

عنوان صفحه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جدول3-1 مواد بکار رفته در تحقیق ...................................................................................................................................... 63

 

جدول3-2دستگاه های مورد استفاده .................................................................................................................................... 63

 

جدول1-4 بررسی رشد قارچ ها ............................................................................................................................................... 70

 

 

 

 

 

 

 

 

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3761 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 100

حجم فایل:1,341 کیلوبایت

 قیمت: 65,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل