فایل بررسي‌ تطابق يافته‌هاي معاينات باليني و نوار قلبي (E.C.G) با يافته‌هاي تست ورزش

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)

این پایان نامه در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد.


بيماري ايسكميك قلبي شايعترين؛ خطرناكترين و يكي از مزمن‌ترين بيماريها دردنيا است. بعضي اوقات تشخيصI.H.D مشكل مي‌شودچراكه علائم باليني هميشه تيپيك نيستند. به همين دليل تست ورزش يكي ازمهمترين روش‌هاي پزشكي جهت كمك به تشخيص I.H.Dدرصورت داشتن انديكاسيون واقعي است كه در غير اين صورت خطرات مختلفي براي بيمار مي‌تواند داشته باشد.

 در اين تحقيق؛ميزان تطابق يافته های معاينات بالينی و نوار قلبی با يافته های تست ورزش در متقاضيان اعزام به حج تمتع، با هدف بررسي لزوم انجام تست ورزش در تعيين پيش آگهي قلبي اين افراد در طول سفر حج،انجام شده است.

اين تحقيق بصورت Cross sectional وتوصيفي تحليلي در 331 متقاضي اعزام به حج تمتع ، شامل 250 مرد(با ميانگين سني 49/67 سال) و81 زن(با ميانگين سني 21/63 سال)؛انجام شده است.از مجموع 331 فرد مورد بررسي ، مصاحبه باليني و معاينه فيزيكي بعمل آمد. نتايج باليني حاصله همراه با نتايج آزمايشگاهي (از جمله قند خون،کلسترول وتری گلسريد سرم، اوره وکراتينين)و يافته‌هاي نوار قلبي به همراه نتايج و يافته‌هاي تست ورزش در اين گروه افراد استخراج شدندو با برنامه آماري SPSS و با در نظر گرفتن متغيرهاي مختلف بررسي شده در تحقيق مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.در مجموع75 نفر(65/22%)از افراد بررسي شده؛ تست ورزش غير نرمال داشتند که 23 نفر(67/30%) از آنها سابقه قبلیI.H.D داشتندوشايعترين علت قطع تست ورزش دراين75 نفرتغييرات شديد قطعه  S.Tوآريتمي های خطرناک در 51 نفر(68%) افراد بود.

براساس نتايج اين تحقيق اولاً موارد غيرنرمال تست ورزش در زنان نسبت به مردان در سنين مشابه بيشتر بوده است که مي تواند بدليل دقت در انتخاب موارد دارای انديکاسيون تست ورزش بدون اجبار شرط سني در زنان(که در مورد مردان وجود دارد) و با توجه به معاينات و مشاوره تخصصي قلبی در زنان بوده باشد. ثانياً نتايج اين تحقيق، انجام تست ورزش را در زائراني كه ريسك‌فاكتورهاي متعدد قلبي مثل سيگار، ديابت، هيپرتانسيون، تغييرات نواري،و يا علايم و نشانه‌هاي باليني نارسايي قلبي منجمله JVP برجسته، ادم و سوفل قلبي داشته باشند توصيه مي‌نمايد.

آنچه بنظر مي رسد؛ طبق نتايج اين تحقيق؛ صرفا؛داشتن سن بالای 60 سال، بعنوان دليل اجباری جهت انجام تست ورزش کافی نبوده و ضرورت جامع نگری و تجديد نظر در انتخاب افراد دارای انديکاسيون تست ورزش بعنوان يکی از معاينات اجباری قبل از اعزام زائران حج تمتع،وجود دارد.

بيماري ايسكميك قلب، شايعترين، جدي‌ترين و يكي از كشنده‌ترين بيماريها در جهان است و اين وضعيت نسبت به بيماريهاي ديگر موجب مرگ و مير، ناتواني و هزينه‌هاي بيشتري در كشورهاي جهان مي‌شود. بيماريهاي عروق كرونر فراوان هستند، گاهي پزشك از روي علايم موجود در بيمار نمي‌تواند تصميم بگيرد كه آيا وي مبتلا به بيماري ايسكميك قلبي است يا نه، چرا كه علايم كاملاً تيپيك نمي‌باشند. تست ورزش از جمله روشهايي است كه در تشخيص بيماري عروق كرونر اهميت فراواني دارد. لازم به توضيح است، همانطور كه تشخيص ندادن بيماري ايسكميك قلبي و تذكر ندادن به او و اطرافيان او گناهي نابخشودني است، مارك بي‌مورد اين بيماري را به شخص سالم زدن نيز كار بسيار اشتباهي است، زيرا اگر فردي در سلامت كامل باشد و ما اشتباهاً او را مبتلا به بيماري ايسكميك قلب بدانيم و زندگي روزمره و فعاليت‌هاي او را محدود نماييم، وضعيت رواني بسيار بدي در فرد ايجاد خواهيم كرد و او با نوميدي خود را از دست رفته خواهد انگاشت. در اين موارد و مواردي همچون تعيين پروگنوز مبتلايان به بيماري شناخته شده عروق كرونر و افراد بدون علامت كه قرار است در فعاليتهاي سنگيني فعاليت نمايند و يا داراي ريسك‌فاكتورهاي آترواسكلروز هستند لازم است تست ورزش بعمل آيد تا اولاً مشخص شود كه آيا بيماري ايسكميك قلبي وجود دارد يا نه و ثانياً ظرفيت عملكردي و پروگنوز بيماران چگونه است.

هر سال ميلياردها ريال از منابع ارزي و ريالي كشور صرف هزينه معاينات و آزمايش‌‌هاي پزشكي قبل از سفر و مراقبت‌هاي پزشكي حين سفر حج حجاج بيت‌الله الحرام در كشور مي‌شود. با توجه به اينكه اكثريت اين حجاج به دليل ترس جلوگيري شدن از سفرشان به حج، در مراحل مختلف معاينات، سعي در كتمان كردن بيماري و مشكلات خود مي‌نمايند و گاهاً معاينه اوليه كلينيكي و پاراكلينيكي اين افراد ممكن است يافته پاتولوژيك مهمي را نشان ندهد و از سويي ديگر توجه به اين نكته كه بيماري قلبي ـ عروقي بويژه مسائل ايسكميك قلب، مشكلات زيادي در طول توجه به اين نكته كه بيماري قلبي ـ عروقي بويژه مسائل ايسكميك قلب، مشكلات زيادي در طول انجام مناسك حج براي اين گروه از حجاج ايجاد مي‌كند و هزينه‌هاي زيادي از نظر مراقبت و بررسي پزشكي قبل و حين سفر حج بر كشور تحميل مي‌كند، از چند سال قبل در حجاج مرد بالای 60 سال؛  «تست ورزش» به طور اجباري ، درحجاج زن بالای 60 سال پس از انجام مشاوره با متخصص قلب و عروق، در صورت صلاحديد پزشک متخصص و در سنين کمتر از 60 سال در هر دو جنس، پس از معاينات اوليه توسط پزشک کاروان ها؛ در صورت وجود مشکلات قلبي احتمالي،                               با مشاوره با پزشک متخصص قلب و عروق بر حسب مورد، در صورت صلاحديد پزشک، انجام مي‌شود.

اين تحقيق با در نظر گرفتن مجموع مطالب ذکر شده ؛ جهت بررسي لزوم انجام تست ورزش و ميزان ارزش اين تست در Screening ايسکمي قلبي در اين گروه خاص از افراد (متقاضيان اعزام به حج تمتع)، و تعيين پروگنوز بيماری قلبي اين افراد در طول سفر حج انجام شده است.

 

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته پزشکی (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 3302 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 138

حجم فایل:2,564 کیلوبایت

 قیمت: 65,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل